”Scăderea salariilor nete – dovada minciunilor PSD-ALDE și a eșecului politicilor lor salariale și fiscale”

 

Marius Caravețeanu, Președinte PNL Dâmbovița:

 

”Scăderea salariilor nete – dovada minciunilor PSD-ALDE și a eșecului politicilor lor salariale și fiscale

 

 

• Cifrele oficiale prezentate de INS despre evoluția salariilor în ianuarie 2018 dovedesc minciuna propagată de PSDragnea și guvernele sale că salariile din sectorul public și privat nu numai că nu vor scădea dar se vor și mări (cu 25% în sectorul public și chiar cu aproximativ 17% în sectorul privat) ca urmare a aplicării legii salarizării și a pachetului așa-zisei ”revoluții fiscale”.

 

 

• Institutul Național de Statistică a arătat negru pe alb că salariul mediu net a scăzut cu 145 de lei în luna ianuarie 2018 față de luna decembrie 2017 (cu 5.5%).

 

 

• Argumentul de care s-ar putea prevala pesediștii – că e firesc să scadă salariul mediu net în ianuarie față de decembrie pentru că în decembrie salariații primesc prime și bonusuri de sărbători – nu stă în picioare la acest nivel de scădere cu 145 de lei. O simplă comparație cu perioada ianuarie 2017/decembrie 2016 este lămuritoare. În ianuarie 2017 salariul mediu net a scăzut cu numai 54 de lei față de decembrie 2016. Acum e vorba de o scădere de aproape trei ori mai mare care, e clar, trebuie pusă pe seama efectelor negative ale ”revoluției fiscale” legiferată de PSD-ALDE.

 

 

• Cel mai afectat de aceste scăderi salariale generate de transferul contribuțiilor este sectorul privat.

 

 

• Sectorul bugetar a fost și el serios încercat de combinația toxică dintre o lege a salarizării făcută pe genunchi și măsura transferului contribuțiilor sociale la angajat luată peste noapte deși, cu doar câteva luni înainte să ajungă la guvernare liderii PSD tunau si fulgerau împotriva acestei din urmă măsuri. Mai multe categorii de bugetari s-au trezit cu salarii diminuate iar guvernul a fost nevoit să meargă din cârpeală în cârpeală ca să repare ce a stricat și apoi să cârpească iar ce a crezut că a reparat.

 

 

• În cele din urmă, conform statisticilor oficiale, bugetarii s-au ales cu praful de pe tobă de pe urma mărețelor promisiuni ale PSD-ALDE. Creșterile salariale în ianuarie 2018 au fost de 3.2% în administrația publică, 2.6% în sănătate și asistență socială și doar 0.9% în învăţământ. Practic, aceste creșteri rămase de pe urma transferului contribuțiilor la angajat au fost ulterior înghițite de inflație.”