”PSDragnea contruiește psihoze peste psihoze, realități paralele, pentru ca românii să nu fie atenți la ceea ce se întâmplă în economie, la scăderea puterii de cumpărare și a veniturilor.”

Marius Caravețeanu, Președinte PNL Dâmbovița:

 

”PSDragnea contruiește psihoze peste psihoze, realități paralele, pentru ca românii să nu fie atenți la ceea ce se întâmplă în economie, la scăderea puterii de cumpărare și a veniturilor.

 

 

PSDragnea caută orice alt vinovat pentru propriile fapte, iar dacă el nu există va fi inventat și proiectat de propaganda afiliată PSD-ALDE.

 

 

PSDragnea imaginează utopii pentru 2040, în condițiile în care toate aspectele guvernării merg tot mai prost de la un guvern schimbat al PSD la altul.

 

 

Practic, PSDragnea a decretat că prezentul nu mai există pentru că este unul defavorabil actualei guvernări. PSD preferă orice altă discuție în schimbul celei care privește situația actuală.

 

 

1. Prețurile au explodat în guvernarea PSD-ALDE. Inflația a anulat 65% din creșterea nominală de salarii din 2017.

 

 

• De când PSD și ALDE au venit la guvernare, România a înregistrat cea mai mare creștere de prețuri din ultimii cinci ani. Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4.72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013.

 

 

• Astăzi PSD încearcă să abată atenția de la subiectul scumpirilor cu tot felul de diversiuni și fumigene. Când, touși, nu mai pot evita subiectul, pesediștii caută vinovați imaginari, țapi ispășitori.

 

 

• Adevărul este că singurii vinovați pentru inflație și deprecierea monedei naționale sunt cei de la PSD-ALDE și guvernarea lor. Au dezechilibrat economia. Au aruncat-o pe consum din importuri ce alimentează inflația și exportă, practic, o bună parte din beneficiile creșterii economice. Au pus în pericol dezvoltarea bazată pe o creștere economică sănătoasă pentru că au lovit grav investițiile publice și private. Au timorat și sufocat întreprinzătorii privați cu măsuri aberante și haos fiscal.

 

 

• Politicile populiste și incompetente ale PSD-ALDE au aprins inflația care a evoluat galopant din septembrie 2017 până azi. Cifrele vorbesc de la sine.

 

 

• Pesediștii au preluat guvernarea când inflația era de doar 0.1% (ianuarie 2017). În septembrie anul trecut, inflația urcase la 1.8% ca să crească apoi abrupt: 3.3% în decembrie, 4.3% în ianuarie 2018 și 4.72 % în februarie. Într-o singură lună (ianuarie 2018 față de decembrie 2017) inflația a crescut cu un punct procentual. E cea mai mare creștere de la lună la lună din ultimii ani.

 

 

• Valul de scumpiri pornit în septembrie 2017 s-a amplificat în primele două luni ale acestui an.

 

 

• Prețurile produselor alimentare au crescut în februarie anul acesta cu 3.74% față de februarie 2017. Produsele nealimentare s-au scumpit cu 6.27% ( februarie 2018 față de februarie 2017).

 

 

• Doar în ultimele două luni prețurile s-au majorat cu 7.39% la fructe și conserve din fructe, cu 4.43% la legume și conserve de legume, 5.69% la gaze, 2.30% la energie electrică și 2.14% la energia termică.

 

 

• Toate acestea se adaugă scumpirilor din 2017 care au erodat veniturile românilor: prețul carburanților a crescut cu 5.85%, curentul electric s-a scumpit cu 12.18%, ouăle cu 43.19%, untul cu 22.77 %, transportul aerian cu 23.29%.

 

 

• Scumpirea tarifului la gaze, venită în plină iarnă, la începutul lui ianuarie 2018, abia începe să-și facă simțite efectele. Facturile la căldură vor fi mai scumpe cu 20-25% față de perioada similară a anului trecut.

 

 

• Prețurile vor continua să crească. Specialistii estimează că la mijlocul anului vom avea un vârf de inflație. Conform INS, patronatele din comerțul cu amănuntul prognozează creșteri de prețuri în perioada februarie-aprilie. Patronatele din industria alimentară estimeaază, pentru această primăvară, creșteri în medie de 6 procente. Pe de o parte, din cauza scumpirilor gazelor, benzinei, motorinei și a electricității. Pe de alta, din cauza deprecierii monedei naționale față de euro. România importă o bună parte din alimente, astfel că deprecierea leului produce scumpiri.

 

 

• Majorarea galopantă a prețurilor în prima jumătate a lui 2018 lovește în primul rând pensionarii. Exact în această jumătate de an cu inflație în creștere, pensionarii au fost lăsați de PSD-ALDE fără indexarea punctului de pensie (amânată cu șase luni).

 

 

• Inflația a anulat 65% din creșterea nominală de salarii din perioada ianuarie 2017-ianuarie 2018. Potrivit datelor INS, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 8% în ianuarie 2018 față de ianuarie 2017. În același perioadă, însă, câștigul salarial real a fost de doar 3.5%. Diferența dintre creșterea reală și creșterea nominală a fost înghițită de inflație. Cu alte cuvinte, 65% din creșterea nominală de salarii din 2017 a fost anulată de inflație.”